.

.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Εφυγε, και τον θυμόμαστε έμπρακτα.

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2007,  ο Τριαντάφυλλος Κοτζαμάνης, άφηνε την τελευταία του πνοή, ή αλλιώς εγκατέλειπε αυτήν την μορφή ζωής.
Η παρέμβασή του στον κόσμο του Εσωτερισμού άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της σε όσους στάθηκαν δίπλα του. Είτε συμφώνησε κανείς μαζί του είτε διαφώνησε, συντάχτηκε πάντως με την άποψη οτι δεν ήταν μια τυχαία προσωπικότητα. Από πολύ νωρίς (18 ετών) φάνηκαν τα διαφορετικά κατηγορήματά του, και του ανατέθηκαν υψηλά καθήκοντα από τις τότε Εσωτερικές οργανώσεις. Απ’όπου πέρασε, τάραξε στην κυριολεξία τα νερά και επαναστάτησε με το κατεστημένο των χώρων όπου έδρασε. Ετσι δεν άργησε να δημιουργήσει την δική του «σχολή» υπηρετώντας τον Τεκτονισμό μέσα από Τάγματα που αρνήθηκαν να γίνουν λέσχες και υπηρέτησαν την παράδοση που ήθελε τον Τεκτονισμό συνέχεια των Αρχαίων Μυστηρίων και πεδίο φώτισης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπινου όντος. Υπηρέτησε επίσης με πάθος τον Ροδοσταυρισμό μέσα από τις τάξεις του γνήσιου, κατά Papus, Μαρτινισμού. Η μεγάλη του αγάπη ήταν η φιλανθρωπία και οι μεταφράσεις αξιόλογων έργων.

Εκανε πράξη τις διδασκαλίες του Τεκτονισμού και του Μαρτινισμού, εφαρμόζοντας την φιλανθρωπία με προσωπική του θυσία, ταξιδεύοντας σε πολλές χώρες, με μόνο στόχο την ανακούφιση ανθρώπων. Φυσικά, η σύγκρουση με το κατεστημένο, δεν ήταν ποτέ άκαπνη. Προδόθηκε από συνεργάτες και συντρόφους. Στάθηκε όρθιος και συνέχισε για αυτό που πίστευε. Οταν άλλοι έψαχναν και ψάχνουν να ενταχθούν σε οργανώσεις για την προσωπική τους επιβεβαίωση, εκείνος δημιουργούσε ή εντασσόταν σε οργανώσεις για να μεταδώσει την αλήθεια που ήδη κατείχε. Το έργο του γινόταν πάντοτε με προσωπική του θυσία. Μετέφρασε και εξέδωσε βιβλία που κανείς δεν είχε υποψιασθεί καν ότι υπάρχουν. Ταξίδεψε και ήρθε σε επαφή με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του εσωτερισμού διεθνώς. Σήμερα, οι οργανώσεις που διηύθυνε, ο Αιγυπτιακός Τεκτονισμός και το Μαρτινιστικό Συναρχικό Τάγμα, συνεχίζοντας το έργο του, εργάζονται ακούραστα και αθόρυβα, φροντίζοντας ο θόρυβος που κάνουν να είναι στα εσωτερικά πεδία και όχι στα εξωτερικά, όπως δίδαξε εξ’αλλου και ο αγαπημένος του L.C.d.S.Martin.