.

.

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Επίλογος της Μυητικής διαδικασίας της ένωσης των δύο φύλων
(Τα δύο φύλα, η μύηση και ο έρωτας, Επίλογος) 
Η εικόνα που παρατίθεται αποτυπώνει με τον πλέον κατατοπιστικό τρόπο την λειτουργία του ΙΕΡΟΥ ΔΕΣΜΟΥ μεταξύ των δύο φύλων, όταν… και εάν αυτός καταστεί ιερός. 
Για να καταστεί ιερός πρέπει και τα δύο μέρη να είναι συνειδητά στον σκοπό αυτό. Η ταυτότητα Σκέψης-Λόγου-Πράξης παίρνει εδώ μία από τις πιο σημαντικές της εκφάνσεις (άλλος ένας αποσυμβολισμός του Τριαδικού). Η ταυτότητα αυτή, αποτελεί την απαιτούμενη προϋπόθεση για την επίτευξη του Μεγάλου έργου, σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις στιγμές της ζωής ενός μυημένου, και βεβαίως στον έρωτα, εάν υπάρχει η επιδίωξη αυτός να καταστεί ιερός.
Η εικόνα δείχνει ουσιαστικά άλλη μία έκφανση του «ως εν τοις άνω (7ο τσάκρα) και εν τοις κάτω (1ο τσάκρα). Όταν η ένωση στο 1ο καθοδηγηθεί από το 7ο τότε έχουμε «παραγωγή» ευλογίας (germ) με τα ανάλογα αποτελέσματα, σε αντίθεση με την ανεξάρτητη λειτουργία του τσάκρα 1ο οπότε έχουμε «παραγωγή» τοξικού αποτελέσματος…

Με άλλα λόγια, ο Ερωτας (πράξη) απαιτεί προϋπάρχον συναίσθημα (σκέψη) το οποίο πρέπει κατά την ιερή στιγμή να εκφρασθεί (λόγος).